Pagina anterioară
Pofte dulci

Tort cu miere, ghimbir și nucă de cocos prăjită

Un tort dulce cu miere, ghimbir energizant și o glazură excelentă de cremă de brânză pentru a vă răsfăța papilele gustative. Încercați această rețetă cu mixerul KitchenAid.

Începeți să gătiți

Detalii

8

Ingrediente

13

Pași

Timp

40'

Prep

30'

Gătit

70'

Total

Ingrediente

Câte porții?

  • -spray cu ulei vegetal antiaderent
  • 240 gfăină albă (plus încă puțină pentru a tapeta forma de tort)
  • 1 lingurițăsare
  • 2 lingurițepraf de copt
  • 230 glapte de cocos
  • ½ lingurițăghimbir proaspăt ras
  • 170 gmiere
  • 110 mlulei de rapiță
  • 225 gunt nesărat, la temperatura camerei
  • 270 gzahăr
  • 4ouă mari
  • 2gălbenușuri mari
  • 200 gfulgi de cocos neîndulciți
  • 2 8-oz (450 g)cremă de brânză la temperatura camerei
  • 225 gunt nesărat, pentru glazură, la temperatura camerei
  • ¼ lingurițăsare
  • 600 gzahăr pudră, cernut
  • 2 lingurițecoajă de lămâie
  • 255 gfulgi de nucă de cocos
Preparați acum
  • Pasul 1

    Preîncălziți cuptorul la 180°C. Pulverizați ușor două forme rotunde de tort (22-24 cm) cu spray antiaderent și tapetați-le cu făină.

  • Pasul 2

    Amestecați făina, sarea și praful de copt într-un castron. Lăsați deoparte.

  • Pasul 3

    Într-un castron separat, bateți laptele de cocos, ghimbirul, mierea și uleiul de rapiță. Lăsați deoparte.

  • Pasul 4

    Puneți untul și zahărul în bolul mixerului și, folosind atașamentul paletă, mixați la viteza 8 timp de 3-4 minute, până când obțineți o compoziție ușoară și pufoasă.

  • Pasul 5

    Reduceți viteza la treapta 4 și adăugați ouăle unul câte unul, amestecând între ele; urmate de gălbenușuri, de asemenea unul câte unul.

  • Pasul 6

    Reduceți viteza la treapta 2 și adăugați treptat castroanele cu amestecul uscat și cel umed, alternând între ele până când adăugați tot conținutul ambelor castroane. Reduceți viteza la treapta 1, adăugați fulgii de cocos și amestecați ușor.

  • Pasul 7

    Împărțiți compoziția între cele două forme de tort.

  • Pasul 8

    Coaceți timp de 22-27 de minute la 180°. Mutați formele pe un grătar și lăsați să se răcească timp de 5 minute. Răsturnați blaturile pe grătar și lăsați-le să se răcească complet.

  • Pasul 9

    În timp ce cuptorul este încă la 180 °C, puneți fulgii de cocos pe o tavă de copt cu margine ridicată și prăjiți-i timp de 4-7 minute până se rumenesc. Lăsați la răcit.

  • Pasul 10

    Preparați glazura. Cu un mixer, bateți crema de brânză, untul, coaja de lămâie și sarea la viteză mare, timp de 2-3 minute, până se omogenizează.

  • Pasul 11

    Adăugați 480 g de zahăr pudră și amestecați la viteza 1 timp de 30 de secunde, apoi creșteți viteza la treapta 6 și amestecați încă 2 minute.

  • Pasul 12

    Tăiați ambele blaturi în două, pe orizontală. Așezați un strat, cu partea tăiată în sus, pe un suport de tort sau pe o farfurie și întindeți deasupra un strat gros de glazură. Așezați încă un strat de blat deasupra, urmat de încă un strat de glazură. Repetați cu restul straturilor de blat și glazura.

  • Pasul 13

    Acoperiți întregul tort cu glazură și lăsați-l să se răcească la frigider timp de 30 de minute. După ce glazura s-a închegat (dar nu s-a întărit complet), așezați ușor cu degetele fulgii de cocos prăjiți pe laturile și partea superioară a tortului.

MÂNCĂRURILE NOASTRE CELE MAI ADORATE

Împărtășiți bucuria cu aceste rețete încercate și testate pentru tentațiile gustului. Iubite de bucătarii de acasă, vă veți bucura de zâmbetele satisfăcute la cină, aproape la fel de mult ca de arome.

Roșu rubiniu (Suc)

Adăugați toate ingredientele (inclusiv orice adaosuri) în vasul blenderului KitchenAid® Pro Line® Series.

Ciocolată fierbinte

Adăugați toate ingredientele (inclusiv orice adaosuri) în vasul blenderului KitchenAid® Power Plus®.

Grapefruit Tea-Ni (Smoothie)

Pentru a prepara ceaiul verde, infuzați plicul cu ceai în apă fierbinte timp de 30 de secunde; nu lăsați...

FIȚI INFORMAȚI

Abonați-vă la buletinul nostru informativ pentru inspirație la prepararea cinei, recomandări utile și oferte KitchenAid seducătoare.

ÎNREGISTRAȚI-VĂ

Înțeleg și confirm conținutul Notă de Confidențialitate și:


Sunt de acord cu primirea comunicărilor de marketing personalizate referitoare la KitchenAid și alte mărci ale Corporației Whirlpool.

Tort cu miere, ghimbir și nucă de cocos prăjită

Pasul 1

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Pulverizați ușor două forme rotunde de tort (22-24 cm) cu spray antiaderent și tapetați-le cu făină.

Pasul 2

Amestecați făina, sarea și praful de copt într-un castron. Lăsați deoparte.

Pasul 3

Într-un castron separat, bateți laptele de cocos, ghimbirul, mierea și uleiul de rapiță. Lăsați deoparte.

Pasul 4

Puneți untul și zahărul în bolul mixerului și, folosind atașamentul paletă, mixați la viteza 8 timp de 3-4 minute, până când obțineți o compoziție ușoară și pufoasă.

Pasul 5

Reduceți viteza la treapta 4 și adăugați ouăle unul câte unul, amestecând între ele; urmate de gălbenușuri, de asemenea unul câte unul.

Pasul 6

Reduceți viteza la treapta 2 și adăugați treptat castroanele cu amestecul uscat și cel umed, alternând între ele până când adăugați tot conținutul ambelor castroane. Reduceți viteza la treapta 1, adăugați fulgii de cocos și amestecați ușor.

Pasul 7

Împărțiți compoziția între cele două forme de tort.

Pasul 8

Coaceți timp de 22-27 de minute la 180°. Mutați formele pe un grătar și lăsați să se răcească timp de 5 minute. Răsturnați blaturile pe grătar și lăsați-le să se răcească complet.

Pasul 9

În timp ce cuptorul este încă la 180 °C, puneți fulgii de cocos pe o tavă de copt cu margine ridicată și prăjiți-i timp de 4-7 minute până se rumenesc. Lăsați la răcit.

Pasul 10

Preparați glazura. Cu un mixer, bateți crema de brânză, untul, coaja de lămâie și sarea la viteză mare, timp de 2-3 minute, până se omogenizează.

Pasul 11

Adăugați 480 g de zahăr pudră și amestecați la viteza 1 timp de 30 de secunde, apoi creșteți viteza la treapta 6 și amestecați încă 2 minute.

Pasul 12

Tăiați ambele blaturi în două, pe orizontală. Așezați un strat, cu partea tăiată în sus, pe un suport de tort sau pe o farfurie și întindeți deasupra un strat gros de glazură. Așezați încă un strat de blat deasupra, urmat de încă un strat de glazură. Repetați cu restul straturilor de blat și glazura.

Pasul 13

Acoperiți întregul tort cu glazură și lăsați-l să se răcească la frigider timp de 30 de minute. După ce glazura s-a închegat (dar nu s-a întărit complet), așezați ușor cu degetele fulgii de cocos prăjiți pe laturile și partea superioară a tortului.

Lista mea de dorințe

Trebuie să vă autentificați pentru a folosi lista de dorințe.

Accesați-vă contul

Selectați un alt produs

Comparare

Comparare produse

Nu puteți cumpăra mai mult de 3 produse. Eliminați un produs înainte de a putea adăuga un altul.