Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Pulverizați ușor două forme rotunde de tort (22-24 cm) cu spray antiaderent și tapetați-le cu făină.
Pasul 2
Amestecați făina, sarea și praful de copt într-un castron. Lăsați deoparte.
Pasul 3
Într-un castron separat, bateți laptele de cocos, ghimbirul, mierea și uleiul de rapiță. Lăsați deoparte.
Pasul 4
Puneți untul și zahărul în bolul mixerului și, folosind atașamentul paletă, mixați la viteza 8 timp de 3-4 minute, până când obțineți o compoziție ușoară și pufoasă.
Pasul 5
Reduceți viteza la treapta 4 și adăugați ouăle unul câte unul, amestecând între ele; urmate de gălbenușuri, de asemenea unul câte unul.
Pasul 6
Reduceți viteza la treapta 2 și adăugați treptat castroanele cu amestecul uscat și cel umed, alternând între ele până când adăugați tot conținutul ambelor castroane. Reduceți viteza la treapta 1, adăugați fulgii de cocos și amestecați ușor.
Pasul 7
Împărțiți compoziția între cele două forme de tort.
Pasul 8
Coaceți timp de 22-27 de minute la 180°. Mutați formele pe un grătar și lăsați să se răcească timp de 5 minute. Răsturnați blaturile pe grătar și lăsați-le să se răcească complet.
Pasul 9
În timp ce cuptorul este încă la 180 °C, puneți fulgii de cocos pe o tavă de copt cu margine ridicată și prăjiți-i timp de 4-7 minute până se rumenesc. Lăsați la răcit.
Pasul 10
Preparați glazura. Cu un mixer, bateți crema de brânză, untul, coaja de lămâie și sarea la viteză mare, timp de 2-3 minute, până se omogenizează.
Pasul 11
Adăugați 480 g de zahăr pudră și amestecați la viteza 1 timp de 30 de secunde, apoi creșteți viteza la treapta 6 și amestecați încă 2 minute.
Pasul 12
Tăiați ambele blaturi în două, pe orizontală. Așezați un strat, cu partea tăiată în sus, pe un suport de tort sau pe o farfurie și întindeți deasupra un strat gros de glazură. Așezați încă un strat de blat deasupra, urmat de încă un strat de glazură. Repetați cu restul straturilor de blat și glazura.
Pasul 13
Acoperiți întregul tort cu glazură și lăsați-l să se răcească la frigider timp de 30 de minute. După ce glazura s-a închegat (dar nu s-a întărit complet), așezați ușor cu degetele fulgii de cocos prăjiți pe laturile și partea superioară a tortului.
MÂNCĂRURILE NOASTRE CELE MAI ADORATE
Împărtășiți bucuria cu aceste rețete încercate și testate pentru tentațiile gustului. Iubite de bucătarii de acasă, vă veți bucura de zâmbetele satisfăcute la cină, aproape la fel de mult ca de arome.
Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Pulverizați ușor două forme rotunde de tort (22-24 cm) cu spray antiaderent și tapetați-le cu făină.
Pasul 2
Amestecați făina, sarea și praful de copt într-un castron. Lăsați deoparte.
Pasul 3
Într-un castron separat, bateți laptele de cocos, ghimbirul, mierea și uleiul de rapiță. Lăsați deoparte.
Pasul 4
Puneți untul și zahărul în bolul mixerului și, folosind atașamentul paletă, mixați la viteza 8 timp de 3-4 minute, până când obțineți o compoziție ușoară și pufoasă.
Pasul 5
Reduceți viteza la treapta 4 și adăugați ouăle unul câte unul, amestecând între ele; urmate de gălbenușuri, de asemenea unul câte unul.
Pasul 6
Reduceți viteza la treapta 2 și adăugați treptat castroanele cu amestecul uscat și cel umed, alternând între ele până când adăugați tot conținutul ambelor castroane. Reduceți viteza la treapta 1, adăugați fulgii de cocos și amestecați ușor.
Pasul 7
Împărțiți compoziția între cele două forme de tort.
Pasul 8
Coaceți timp de 22-27 de minute la 180°. Mutați formele pe un grătar și lăsați să se răcească timp de 5 minute. Răsturnați blaturile pe grătar și lăsați-le să se răcească complet.
Pasul 9
În timp ce cuptorul este încă la 180 °C, puneți fulgii de cocos pe o tavă de copt cu margine ridicată și prăjiți-i timp de 4-7 minute până se rumenesc. Lăsați la răcit.
Pasul 10
Preparați glazura. Cu un mixer, bateți crema de brânză, untul, coaja de lămâie și sarea la viteză mare, timp de 2-3 minute, până se omogenizează.
Pasul 11
Adăugați 480 g de zahăr pudră și amestecați la viteza 1 timp de 30 de secunde, apoi creșteți viteza la treapta 6 și amestecați încă 2 minute.
Pasul 12
Tăiați ambele blaturi în două, pe orizontală. Așezați un strat, cu partea tăiată în sus, pe un suport de tort sau pe o farfurie și întindeți deasupra un strat gros de glazură. Așezați încă un strat de blat deasupra, urmat de încă un strat de glazură. Repetați cu restul straturilor de blat și glazura.
Pasul 13
Acoperiți întregul tort cu glazură și lăsați-l să se răcească la frigider timp de 30 de minute. După ce glazura s-a închegat (dar nu s-a întărit complet), așezați ușor cu degetele fulgii de cocos prăjiți pe laturile și partea superioară a tortului.
Trebuie să vă autentificați pentru a folosi lista de dorințe.
Accesați-vă contul