Pagina anterioară
Pofte dulci

Prăjitură răsturnată cu pere, cimbru și miere

Perele dulci caramelizate contrastează frumos cu aroma puternică a cimbrului în această variantă delicioasă a unei prăjituri răsturnate. Încercați-o folosind un mixer KitchenAid.

Începeți să gătiți

Instrumente

Detalii

15

Ingrediente

8

Pași

Timp

20'

Prep

50'

Gătit

70'

Total

Ingrediente

  • -pentru baza de caramel cu pere:
  • 100 gzahăr brun deschis
  • 85 g + 85 g (pentru aluatul prăjiturii)miere
  • 55 gunt
  • -pentru aluat:
  • 170 gunt la temperatura camerei
  • 225 gzahăr tos
  • 1 lingurițăextract de vanilie
  • 240 gfăină albă
  • 40 gmălai fin
  • 1½ lingurițepraf de copt
  • ½ lingurițăbicarbonat de sodiu
  • 1 lingurițăsare
  • 160 mllapte bătut
  • 3ouă mari
Preparați acum
  • Pasul 1

    Preîncălziți cuptorul la 180°C. Așezați o folie mare de aluminiu pe grătarul de sub cel pe care îl veți utiliza, pentru a colecta orice sucuri care se pot scurge în timp ce prăjitura se coace.

  • Pasul 2

    Preparați baza de caramel. Topiți unt într-o cratiță la foc mediu spre mare. După ce s-a topit, adăugați zahărul brun și mierea și bateți ușor până când zahărul se dizolvă. Lăsați amestecul să dea în clocot, reduceți focul la mediu și fierbeți încă un minut.

  • Pasul 3

    Scoateți de pe foc, bateți și apoi întindeți uniform într-o formă rotundă de tort de 22-24 cm. Așezați perele în orice model doriți. Lăsați deoparte.

  • Pasul 4

    Într-un bol de dimensiune medie, amestecați făina, mălaiul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Lăsați deoparte. Într-un alt bol mic, bateți laptele bătut, ouăle și mierea.

  • Pasul 5

    Puneți untul în bolul mixerului, atașați paleta la mixer și amestecați untul la viteza 6 timp de un minut. Reduceți viteza la treapta 4 și turnați încet zahărul tos. După ce ați adăugat tot zahărul, creșteți viteza înapoi la treapta 6 și bateți timp de aproximativ 3 minute, până când compoziția devine ușoară și pufoasă. Adăugați vanilie.

  • Pasul 6

    Reduceți viteza mixerului la treapta 2 și adăugați amestecul de făină peste untul și zahărul din bolul mixerului, alternând cu amestecul de lapte bătut, începând și terminând cu amestecul de făină. Bateți până se omogenizează după fiecare cantitate adăugată. Întindeți aluatul uniform peste pere.

  • Pasul 7

    Coaceți timp de aproximativ 50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. (Dacă prăjitura s-a rumenit deasupra, dar nu este făcută pe dinăuntru, o puteți acoperi ușor cu folie de aluminiu pentru restul timpului de coacere.)

  • Pasul 8

    Scoateți prăjitura din cuptor și răciți-o pe un grătar timp de 5 minute înainte de a o răsturna pe o farfurie cu margini ridicate (pentru a colecta sucul) și a o scoate din formă. Se poate servi caldă sau răcită.

MÂNCĂRURILE NOASTRE CELE MAI ADORATE

Împărtășiți bucuria cu aceste rețete încercate și testate pentru tentațiile gustului. Iubite de bucătarii de acasă, vă veți bucura de zâmbetele satisfăcute la cină, aproape la fel de mult ca de arome.

Roșu rubiniu (Suc)

Adăugați toate ingredientele (inclusiv orice adaosuri) în vasul blenderului KitchenAid® Pro Line® Series.

Ciocolată fierbinte

Adăugați toate ingredientele (inclusiv orice adaosuri) în vasul blenderului KitchenAid® Power Plus®.

Grapefruit Tea-Ni (Smoothie)

Pentru a prepara ceaiul verde, infuzați plicul cu ceai în apă fierbinte timp de 30 de secunde; nu lăsați...

FIȚI INFORMAȚI

Abonați-vă la buletinul nostru informativ pentru inspirație la prepararea cinei, recomandări utile și oferte KitchenAid seducătoare.

ÎNREGISTRAȚI-VĂ

Înțeleg și confirm conținutul Notă de Confidențialitate și:


a) Sunt de acord cu primirea comunicărilor de marketing personalizate referitoare la KitchenAid și alte mărci ale Corporației Whirlpool.

Prăjitură răsturnată cu pere, cimbru și miere

Pasul 1

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Așezați o folie mare de aluminiu pe grătarul de sub cel pe care îl veți utiliza, pentru a colecta orice sucuri care se pot scurge în timp ce prăjitura se coace.

Pasul 2

Preparați baza de caramel. Topiți unt într-o cratiță la foc mediu spre mare. După ce s-a topit, adăugați zahărul brun și mierea și bateți ușor până când zahărul se dizolvă. Lăsați amestecul să dea în clocot, reduceți focul la mediu și fierbeți încă un minut.

Pasul 3

Scoateți de pe foc, bateți și apoi întindeți uniform într-o formă rotundă de tort de 22-24 cm. Așezați perele în orice model doriți. Lăsați deoparte.

Pasul 4

Într-un bol de dimensiune medie, amestecați făina, mălaiul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Lăsați deoparte. Într-un alt bol mic, bateți laptele bătut, ouăle și mierea.

Pasul 5

Puneți untul în bolul mixerului, atașați paleta la mixer și amestecați untul la viteza 6 timp de un minut. Reduceți viteza la treapta 4 și turnați încet zahărul tos. După ce ați adăugat tot zahărul, creșteți viteza înapoi la treapta 6 și bateți timp de aproximativ 3 minute, până când compoziția devine ușoară și pufoasă. Adăugați vanilie.

Pasul 6

Reduceți viteza mixerului la treapta 2 și adăugați amestecul de făină peste untul și zahărul din bolul mixerului, alternând cu amestecul de lapte bătut, începând și terminând cu amestecul de făină. Bateți până se omogenizează după fiecare cantitate adăugată. Întindeți aluatul uniform peste pere.

Pasul 7

Coaceți timp de aproximativ 50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. (Dacă prăjitura s-a rumenit deasupra, dar nu este făcută pe dinăuntru, o puteți acoperi ușor cu folie de aluminiu pentru restul timpului de coacere.)

Pasul 8

Scoateți prăjitura din cuptor și răciți-o pe un grătar timp de 5 minute înainte de a o răsturna pe o farfurie cu margini ridicate (pentru a colecta sucul) și a o scoate din formă. Se poate servi caldă sau răcită.

Lista mea de dorințe

Trebuie să vă autentificați pentru a folosi lista de dorințe.

Accesați-vă contul

Selectați un alt produs

Comparare

Comparare produse

Nu puteți cumpăra mai mult de 3 produse. Eliminați un produs înainte de a putea adăuga un altul.