Pasul 1
Puneți drojdie în vasul mixerului cu suport. Turnați apă călduță deasupra. Amestecați cu o furculiță până când drojdia se dizolvă și face spumă.
Pasul 2
Adăugați făină, făină din griș, zahăr, sare și ulei de măsline în vas.
Pasul 3
Atașați cârligul pentru aluat la mixer.
Pasul 4
Mixați timp de 1 minut la treapta 2 de viteză până se formează un aluat lipicios.
Pasul 5
Lăsați aluatul la frământat la treapta 2 de viteză încă 8 minute. Aluatul trebuie să fie neted și spongios.
Pasul 6
Transferați aluatul pe o suprafață de lucru acoperită cu făină. Împărțiți aluatul în 2 bucăți egale.
Pasul 7
Formați câte o bilă din fiecare bucată, împingând ușor centrul în sus și ciupind partea inferioară.
Pasul 8
Puneți-l pe o suprafață de lucru acoperită cu făină și picurați ulei de măsline deasupra.
Pasul 9
Acoperiți cu un prosop umed și lăsați aluatul să crească timp de 45 de minute.
Pasul 10
Ridicați aluatul și acoperiți cu el încheieturile degetelor ambelor mâini. Rotiți aluatul, lăsând gravitația să-l întindă și să formeze un cerc din aluat. Întindeți aluatul și mai mult pe suprafața de lucru, apoi formați marginile cu vârfurile degetelor, lăsând o margine de 1 cm.
Pasul 11
Într-un vas mic al mixerului cu suport, puneți ricotta, parmezan și jumătate din mozzarella răzuită.
Pasul 12
Atașați paleta. Mixați la treapta 1 de viteză timp de aproximativ 30 de secunde.
Pasul 13
Întindeți amestecul de brânză până la marginile pizzelor.
Pasul 14
Adăugați șuncă de Parma. La final, presărați restul de mozzarella răzuită.
Pasul 15
Ungeți marginile pizzei cu puțin ulei de măsline. Coaceți la 200°C timp de 15-20 de minute.
Pasul 16
Presărați rucola deasupra și serviți imediat.
MÂNCĂRURILE NOASTRE CELE MAI ADORATE
Împărtășiți bucuria cu aceste rețete încercate și testate pentru tentațiile gustului. Iubite de bucătarii de acasă, vă veți bucura de zâmbetele satisfăcute la cină, aproape la fel de mult ca de arome.
Pasul 1
Puneți drojdie în vasul mixerului cu suport. Turnați apă călduță deasupra. Amestecați cu o furculiță până când drojdia se dizolvă și face spumă.
Pasul 2
Adăugați făină, făină din griș, zahăr, sare și ulei de măsline în vas.
Pasul 3
Atașați cârligul pentru aluat la mixer.
Pasul 4
Mixați timp de 1 minut la treapta 2 de viteză până se formează un aluat lipicios.
Pasul 5
Lăsați aluatul la frământat la treapta 2 de viteză încă 8 minute. Aluatul trebuie să fie neted și spongios.
Pasul 6
Transferați aluatul pe o suprafață de lucru acoperită cu făină. Împărțiți aluatul în 2 bucăți egale.
Pasul 7
Formați câte o bilă din fiecare bucată, împingând ușor centrul în sus și ciupind partea inferioară.
Pasul 8
Puneți-l pe o suprafață de lucru acoperită cu făină și picurați ulei de măsline deasupra.
Pasul 9
Acoperiți cu un prosop umed și lăsați aluatul să crească timp de 45 de minute.
Pasul 10
Ridicați aluatul și acoperiți cu el încheieturile degetelor ambelor mâini. Rotiți aluatul, lăsând gravitația să-l întindă și să formeze un cerc din aluat. Întindeți aluatul și mai mult pe suprafața de lucru, apoi formați marginile cu vârfurile degetelor, lăsând o margine de 1 cm.
Pasul 11
Într-un vas mic al mixerului cu suport, puneți ricotta, parmezan și jumătate din mozzarella răzuită.
Pasul 12
Atașați paleta. Mixați la treapta 1 de viteză timp de aproximativ 30 de secunde.
Pasul 13
Întindeți amestecul de brânză până la marginile pizzelor.
Pasul 14
Adăugați șuncă de Parma. La final, presărați restul de mozzarella răzuită.
Pasul 15
Ungeți marginile pizzei cu puțin ulei de măsline. Coaceți la 200°C timp de 15-20 de minute.
Pasul 16
Presărați rucola deasupra și serviți imediat.
Trebuie să vă autentificați pentru a folosi lista de dorințe.
Accesați-vă contul