Ingrediente
Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 220 °C. Tăiați vânăta în două pe lungime, stropiți fiecare jumătate cu ulei de măsline și folosiți mâinile pentru a le acoperi uniform cu ulei. Așezați jumătățile de vânătă, cu partea tăiată în jos, pe o tavă de copt și coaceți-le la cuptor timp de 30-35 de minute sau până când coaja se desprinde.
Pasul 2
Scoateți vinetele din cuptor și, după ce s-au răcit ușor, așezați o strecurătoare fină deasupra unui castron și scoateți miezul vinetelor în strecurătoare. Lăsați pulpa de vinete să stea 10 minute, apăsând o dată sau de două ori între timp.
Pasul 3
Adăugați vinetele și toate celelalte ingrediente în blender. Porniți blenderul la viteza 3 și amestecați timp de 20 de secunde sau până când amestecul devine fin. Stropiți cu ulei de măsline, presărați un praf de boia afumată și coajă de lămâie.
Pasul 4
Pentru a prepara pâinea naan, combinați apă călduță, drojdie și miere într-un castron mare și bateți ușor. Lăsați să stea cinci minute sau până când face spumă.
Pasul 5
Adăugați făina, uleiul de măsline, iaurtul, laptele, sarea, usturoiul tocat și semințele de anason în bolul mixerului, apoi turnați amestecul de drojdie. Utilizând cârligul pentru aluat, porniți mixerul la viteza 2 timp de 30 de secunde, apoi creșteți viteza la treapta 6 și frământați timp de 3-4 minute sau până când aluatul este neted și elastic.
Pasul 6
Scoateți aluatul din mixer, formați o bilă și așezați aluatul într-un castron de mărime medie, uns cu puțin ulei. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați să crească într-un loc cald până când își dublează dimensiunea.
Pasul 7
După ce aluatul este gata, tăiați-l în șase bucăți. Pe o suprafață presărată cu făină, întindeți fiecare bucată până la o grosime de ½ cm astfel încât să încapă în tigaia din fontă.
Pasul 8
Topiți untul într-un castron mic, amestecați 1 lingură de pătrunjel tocat și pregătiți-l lângă plită, alături de o pensulă de patiserie.
Pasul 9
Încingeți tigaia până când scoate fum și prăjiți fiecare pâine naan în tigaia uscată timp de 2-3 minute sau până când face bule și capătă culoarea brun-aurie. Întoarceți-o și prăjiți-o încă 2-3 minute. Înainte de a scoate pâinea naan din tigaie, ungeți partea superioară cu sosul de unt topit, apoi scoateți-o din tigaie și ungeți generos cealaltă parte înainte de a o pune deoparte. Serviți pâinea caldă cu baba ganoush.
MÂNCĂRURILE NOASTRE CELE MAI ADORATE
Împărtășiți bucuria cu aceste rețete încercate și testate pentru tentațiile gustului. Iubite de bucătarii de acasă, vă veți bucura de zâmbetele satisfăcute la cină, aproape la fel de mult ca de arome.
Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 220 °C. Tăiați vânăta în două pe lungime, stropiți fiecare jumătate cu ulei de măsline și folosiți mâinile pentru a le acoperi uniform cu ulei. Așezați jumătățile de vânătă, cu partea tăiată în jos, pe o tavă de copt și coaceți-le la cuptor timp de 30-35 de minute sau până când coaja se desprinde.
Pasul 2
Scoateți vinetele din cuptor și, după ce s-au răcit ușor, așezați o strecurătoare fină deasupra unui castron și scoateți miezul vinetelor în strecurătoare. Lăsați pulpa de vinete să stea 10 minute, apăsând o dată sau de două ori între timp.
Pasul 3
Adăugați vinetele și toate celelalte ingrediente în blender. Porniți blenderul la viteza 3 și amestecați timp de 20 de secunde sau până când amestecul devine fin. Stropiți cu ulei de măsline, presărați un praf de boia afumată și coajă de lămâie.
Pasul 4
Pentru a prepara pâinea naan, combinați apă călduță, drojdie și miere într-un castron mare și bateți ușor. Lăsați să stea cinci minute sau până când face spumă.
Pasul 5
Adăugați făina, uleiul de măsline, iaurtul, laptele, sarea, usturoiul tocat și semințele de anason în bolul mixerului, apoi turnați amestecul de drojdie. Utilizând cârligul pentru aluat, porniți mixerul la viteza 2 timp de 30 de secunde, apoi creșteți viteza la treapta 6 și frământați timp de 3-4 minute sau până când aluatul este neted și elastic.
Pasul 6
Scoateți aluatul din mixer, formați o bilă și așezați aluatul într-un castron de mărime medie, uns cu puțin ulei. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați să crească într-un loc cald până când își dublează dimensiunea.
Pasul 7
După ce aluatul este gata, tăiați-l în șase bucăți. Pe o suprafață presărată cu făină, întindeți fiecare bucată până la o grosime de ½ cm astfel încât să încapă în tigaia din fontă.
Pasul 8
Topiți untul într-un castron mic, amestecați 1 lingură de pătrunjel tocat și pregătiți-l lângă plită, alături de o pensulă de patiserie.
Pasul 9
Încingeți tigaia până când scoate fum și prăjiți fiecare pâine naan în tigaia uscată timp de 2-3 minute sau până când face bule și capătă culoarea brun-aurie. Întoarceți-o și prăjiți-o încă 2-3 minute. Înainte de a scoate pâinea naan din tigaie, ungeți partea superioară cu sosul de unt topit, apoi scoateți-o din tigaie și ungeți generos cealaltă parte înainte de a o pune deoparte. Serviți pâinea caldă cu baba ganoush.
Trebuie să vă autentificați pentru a folosi lista de dorințe.
Accesați-vă contul