Pagina anterioară
Rapid și simplu

Pâine naan cu baba ganoush

Un baba ganoush fin, cu aromă afumată, servit alături de o pâine naan parfumată este o combinație irezistibilă. Preparați această gustare luxoasă acasă cu un mixer și un blender KitchenAid.

Începeți să gătiți

Instrumente

Mixer multifuncțional

Mixer multifuncțional

Cârlig pentru aluat

Cârlig pentru aluat

Detalii

22

Ingrediente

9

Pași

Timp

20'

Prep

30'

Gătit

50'

Total

Ingrediente

  • -pentru baba ganoush:
  • 2 (1,1 kg)vinete medii
  • 4căței de usturoi
  • 3 lingurisuc de lămâie, mai mult dacă este necesar, și coajă de lămâie
  • 80 gtahini
  • 85 gulei de măsline extra-virgin, plus mai mult pentru a unge vinetele
  • 2 linguripătrunjel cu frunza plată, plus mai mult pentru a garnisi
  • 1 ½ lingurițe + 1 ½ lingurițe (pentru naan)sare
  • ½ lingurițăchimion măcinat
  • ¼ lingurițăboia afumată
  • -pentru naan:
  • 1 lingurițămiere
  • 120 mlapă călduță
  • 2 ¼ lingurițedrojdie uscată activă
  • 270 gfăină albă
  • 1 lingurăulei de măsline
  • 60 giaurt simplu
  • 60 mllapte integral
  • 2 cățeiusturoi, tocat mărunt
  • 1 lingurițăsemințe de anason
  • -puțin ulei, pentru a unge tigaia
  • 40 gunt topit
Preparați acum
  • Pasul 1

    Preîncălziți cuptorul la 220 °C. Tăiați vânăta în două pe lungime, stropiți fiecare jumătate cu ulei de măsline și folosiți mâinile pentru a le acoperi uniform cu ulei. Așezați jumătățile de vânătă, cu partea tăiată în jos, pe o tavă de copt și coaceți-le la cuptor timp de 30-35 de minute sau până când coaja se desprinde.

  • Pasul 2

    Scoateți vinetele din cuptor și, după ce s-au răcit ușor, așezați o strecurătoare fină deasupra unui castron și scoateți miezul vinetelor în strecurătoare. Lăsați pulpa de vinete să stea 10 minute, apăsând o dată sau de două ori între timp.

  • Pasul 3

    Adăugați vinetele și toate celelalte ingrediente în blender. Porniți blenderul la viteza 3 și amestecați timp de 20 de secunde sau până când amestecul devine fin. Stropiți cu ulei de măsline, presărați un praf de boia afumată și coajă de lămâie.

  • Pasul 4

    Pentru a prepara pâinea naan, combinați apă călduță, drojdie și miere într-un castron mare și bateți ușor. Lăsați să stea cinci minute sau până când face spumă.

  • Pasul 5

    Adăugați făina, uleiul de măsline, iaurtul, laptele, sarea, usturoiul tocat și semințele de anason în bolul mixerului, apoi turnați amestecul de drojdie. Utilizând cârligul pentru aluat, porniți mixerul la viteza 2 timp de 30 de secunde, apoi creșteți viteza la treapta 6 și frământați timp de 3-4 minute sau până când aluatul este neted și elastic.

  • Pasul 6

    Scoateți aluatul din mixer, formați o bilă și așezați aluatul într-un castron de mărime medie, uns cu puțin ulei. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați să crească într-un loc cald până când își dublează dimensiunea.

  • Pasul 7

    După ce aluatul este gata, tăiați-l în șase bucăți. Pe o suprafață presărată cu făină, întindeți fiecare bucată până la o grosime de ½ cm astfel încât să încapă în tigaia din fontă.

  • Pasul 8

    Topiți untul într-un castron mic, amestecați 1 lingură de pătrunjel tocat și pregătiți-l lângă plită, alături de o pensulă de patiserie.

  • Pasul 9

    Încingeți tigaia până când scoate fum și prăjiți fiecare pâine naan în tigaia uscată timp de 2-3 minute sau până când face bule și capătă culoarea brun-aurie. Întoarceți-o și prăjiți-o încă 2-3 minute. Înainte de a scoate pâinea naan din tigaie, ungeți partea superioară cu sosul de unt topit, apoi scoateți-o din tigaie și ungeți generos cealaltă parte înainte de a o pune deoparte. Serviți pâinea caldă cu baba ganoush.

MÂNCĂRURILE NOASTRE CELE MAI ADORATE

Împărtășiți bucuria cu aceste rețete încercate și testate pentru tentațiile gustului. Iubite de bucătarii de acasă, vă veți bucura de zâmbetele satisfăcute la cină, aproape la fel de mult ca de arome.

Roșu rubiniu (Suc)

Adăugați toate ingredientele (inclusiv orice adaosuri) în vasul blenderului KitchenAid® Pro Line® Series.

Ciocolată fierbinte

Adăugați toate ingredientele (inclusiv orice adaosuri) în vasul blenderului KitchenAid® Power Plus®.

Grapefruit Tea-Ni (Smoothie)

Pentru a prepara ceaiul verde, infuzați plicul cu ceai în apă fierbinte timp de 30 de secunde; nu lăsați...

FIȚI INFORMAȚI

Abonați-vă la buletinul nostru informativ pentru inspirație la prepararea cinei, recomandări utile și oferte KitchenAid seducătoare.

ÎNREGISTRAȚI-VĂ

Înțeleg și confirm conținutul Notă de Confidențialitate și:


Sunt de acord cu primirea comunicărilor de marketing personalizate referitoare la KitchenAid și alte mărci ale Corporației Whirlpool.

Pâine naan cu baba ganoush

Pasul 1

Preîncălziți cuptorul la 220 °C. Tăiați vânăta în două pe lungime, stropiți fiecare jumătate cu ulei de măsline și folosiți mâinile pentru a le acoperi uniform cu ulei. Așezați jumătățile de vânătă, cu partea tăiată în jos, pe o tavă de copt și coaceți-le la cuptor timp de 30-35 de minute sau până când coaja se desprinde.

Pasul 2

Scoateți vinetele din cuptor și, după ce s-au răcit ușor, așezați o strecurătoare fină deasupra unui castron și scoateți miezul vinetelor în strecurătoare. Lăsați pulpa de vinete să stea 10 minute, apăsând o dată sau de două ori între timp.

Pasul 3

Adăugați vinetele și toate celelalte ingrediente în blender. Porniți blenderul la viteza 3 și amestecați timp de 20 de secunde sau până când amestecul devine fin. Stropiți cu ulei de măsline, presărați un praf de boia afumată și coajă de lămâie.

Pasul 4

Pentru a prepara pâinea naan, combinați apă călduță, drojdie și miere într-un castron mare și bateți ușor. Lăsați să stea cinci minute sau până când face spumă.

Pasul 5

Adăugați făina, uleiul de măsline, iaurtul, laptele, sarea, usturoiul tocat și semințele de anason în bolul mixerului, apoi turnați amestecul de drojdie. Utilizând cârligul pentru aluat, porniți mixerul la viteza 2 timp de 30 de secunde, apoi creșteți viteza la treapta 6 și frământați timp de 3-4 minute sau până când aluatul este neted și elastic.

Pasul 6

Scoateți aluatul din mixer, formați o bilă și așezați aluatul într-un castron de mărime medie, uns cu puțin ulei. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați să crească într-un loc cald până când își dublează dimensiunea.

Pasul 7

După ce aluatul este gata, tăiați-l în șase bucăți. Pe o suprafață presărată cu făină, întindeți fiecare bucată până la o grosime de ½ cm astfel încât să încapă în tigaia din fontă.

Pasul 8

Topiți untul într-un castron mic, amestecați 1 lingură de pătrunjel tocat și pregătiți-l lângă plită, alături de o pensulă de patiserie.

Pasul 9

Încingeți tigaia până când scoate fum și prăjiți fiecare pâine naan în tigaia uscată timp de 2-3 minute sau până când face bule și capătă culoarea brun-aurie. Întoarceți-o și prăjiți-o încă 2-3 minute. Înainte de a scoate pâinea naan din tigaie, ungeți partea superioară cu sosul de unt topit, apoi scoateți-o din tigaie și ungeți generos cealaltă parte înainte de a o pune deoparte. Serviți pâinea caldă cu baba ganoush.

Lista mea de dorințe

Trebuie să vă autentificați pentru a folosi lista de dorințe.

Accesați-vă contul

Selectați un alt produs

Comparare

Comparare produse

Nu puteți cumpăra mai mult de 3 produse. Eliminați un produs înainte de a putea adăuga un altul.