Ingrediente
Pasul 1
Turnați apa într-o cratiță mică. Adăugați melasa, zahărul brun, untul și coaja de la o portocală. Aduceți la punctul de fierbere și fierbeți la foc mic timp de 10 minute. Lăsați la răcit timp de 10 minute.
Pasul 1
Amestecați lapte bătut cu bicarbonat de sodiu. Adăugați siropul de melasă și amestecați.
Pasul 2
Încălziți bolul pentru pâine umplându-l cu apă caldă, apoi scurgeți apa și ștergeți-l. Atașați bolul pentru pâine la mixerul cu suport KitchenAid. Introduceți cârligul pentru aluat și blocați capul acestuia în poziție.
Pasul 3
Turnați făina, sarea, drojdia și anasonul măcinat în bolul pentru pâine. Adăugați ingredientele umede și trageți maneta pentru viteză la treapta 2. După ce se formează aluatul, frământați 4 minute la viteza 2.
Pasul 4
Scoateți aluatul de pe cârlig și scoateți bolul pentru pâine. Presărați puțină făină peste aluat. Întoarceți cu mâna aluatul și acoperiți-l cu făină, apoi acoperiți bolul cu capacul. Lăsați aluatul să crească timp de 60 de minute.
Pasul 5
Descoperiți bolul și trageți ușor aluatul din bol pe o suprafață presărată cu făină. Formați o bilă ridicând un capăt al aluatului și întinzându-l, apoi împăturiți-l în centrul aluatului ca și cum ați închide un plic. Continuați până când aluatul capătă forma unei pâini rotunde. Puneți ușor ambele mâini de o parte și de alta a bilei și faceți palma dreaptă căuș în jurul marginii din dreapta în timp ce folosiți mâna stângă pentru a roti bila pe blat. Această acțiune va netezi aluatul într-o formă rotundă.
Pasul 6
Tapetați capacul bolului pentru pâine cu hârtie de copt. Așezați aluatul pe capac și acoperiți-l cu bolul pentru pâine. Lăsați aluatul să crească timp de încă 30 minute.
Pasul 7
În timp ce lăsați aluatul să crească pentru a doua oară, încălziți cuptorul la 230 °C. Deschideți bolul pentru pâine și crestați pâinea. Închideți bolul pentru pâine și așezați-l în cuptor. Coaceți timp de 30 de minute. Scoateți cu grijă bolul pentru pâine cu mănuși de bucătărie și coaceți pâinea încă 5 minute sau până când coaja este brun-aurie. Scoateți pâinea pe un grătar și lăsați-o să se răcească înainte de a o felia.
MÂNCĂRURILE NOASTRE CELE MAI ADORATE
Împărtășiți bucuria cu aceste rețete încercate și testate pentru tentațiile gustului. Iubite de bucătarii de acasă, vă veți bucura de zâmbetele satisfăcute la cină, aproape la fel de mult ca de arome.
Pasul 1
Turnați apa într-o cratiță mică. Adăugați melasa, zahărul brun, untul și coaja de la o portocală. Aduceți la punctul de fierbere și fierbeți la foc mic timp de 10 minute. Lăsați la răcit timp de 10 minute.
Pasul 1
Amestecați lapte bătut cu bicarbonat de sodiu. Adăugați siropul de melasă și amestecați.
Pasul 2
Încălziți bolul pentru pâine umplându-l cu apă caldă, apoi scurgeți apa și ștergeți-l. Atașați bolul pentru pâine la mixerul cu suport KitchenAid. Introduceți cârligul pentru aluat și blocați capul acestuia în poziție.
Pasul 3
Turnați făina, sarea, drojdia și anasonul măcinat în bolul pentru pâine. Adăugați ingredientele umede și trageți maneta pentru viteză la treapta 2. După ce se formează aluatul, frământați 4 minute la viteza 2.
Pasul 4
Scoateți aluatul de pe cârlig și scoateți bolul pentru pâine. Presărați puțină făină peste aluat. Întoarceți cu mâna aluatul și acoperiți-l cu făină, apoi acoperiți bolul cu capacul. Lăsați aluatul să crească timp de 60 de minute.
Pasul 5
Descoperiți bolul și trageți ușor aluatul din bol pe o suprafață presărată cu făină. Formați o bilă ridicând un capăt al aluatului și întinzându-l, apoi împăturiți-l în centrul aluatului ca și cum ați închide un plic. Continuați până când aluatul capătă forma unei pâini rotunde. Puneți ușor ambele mâini de o parte și de alta a bilei și faceți palma dreaptă căuș în jurul marginii din dreapta în timp ce folosiți mâna stângă pentru a roti bila pe blat. Această acțiune va netezi aluatul într-o formă rotundă.
Pasul 6
Tapetați capacul bolului pentru pâine cu hârtie de copt. Așezați aluatul pe capac și acoperiți-l cu bolul pentru pâine. Lăsați aluatul să crească timp de încă 30 minute.
Pasul 7
În timp ce lăsați aluatul să crească pentru a doua oară, încălziți cuptorul la 230 °C. Deschideți bolul pentru pâine și crestați pâinea. Închideți bolul pentru pâine și așezați-l în cuptor. Coaceți timp de 30 de minute. Scoateți cu grijă bolul pentru pâine cu mănuși de bucătărie și coaceți pâinea încă 5 minute sau până când coaja este brun-aurie. Scoateți pâinea pe un grătar și lăsați-o să se răcească înainte de a o felia.
Trebuie să vă autentificați pentru a folosi lista de dorințe.
Accesați-vă contul