Pasul 1
Pentru sosul ragu: curățați usturoiul, cepele și morcovii. Îndepărtați frunzele de pe tulpinile de țelină.
Pasul 2
Treceți legumele prin atașamentul robotul de bucătărie prevăzut cu kitul de tăiere cubulețe.
Pasul 3
Puneți uleiul de măsline într-o tigaie mare și gătiți legumele timp de 10 minute.
Pasul 4
Adăugați carnea și gătiți-o până se rumenește.
Pasul 5
Adăugați vinul alb, sosul de roșii, jumătate din cantitatea de piper și 1/3 din sare.
Pasul 6
Lăsați să fiarbă la foc mic timp de o oră.
Pasul 7
Pentru sosul bechamel: adăugați untul într-o oală și lăsați-l să se topească. Adăugați cele 80 g de făină și amestecați viguros cu un tel până când obțineți o emulsie uscată. Adăugați laptele puțin câte puțin, amestecând continuu cu telul.
Pasul 8
Adăugați în sos restul de piper, 1/3 din sare și nucșoara.
Pasul 9
Pentru aluatul pentru paste: Puneți 400 g de făină și restul de sare în bolul mixerului prevăzut cu paletă.
Pasul 10
Mixați la treapta 2 de viteză și adăugați ouăle.
Pasul 11
Mixați până când aluatul începe să se închege, formând o bilă.
Pasul 12
Înlocuiți paleta cu cârligul pentru aluat. Frământați aluatul la treapta 2 de viteză timp de 4 minute.
Pasul 13
Presărați făină peste acesta, înveliți-l în folie alimentară și puneți-l la frigider timp de 30 de minute. Presărați din nou făină peste aluat, apoi frământați-l de mână timp de 1 minut.
Pasul 14
Atașați la mixerul cu suport aparatul pentru făcut paste. Setați nivelul de grosime la 1.
Pasul 15
La treapta 2 de viteză, întindeți de câteva ori aluatul pentru a-l face mai maleabil.
Pasul 16
Împăturiți foile de paste în două înainte de a le trece din nou prin aparatul pentru făcut paste.
Pasul 17
Schimbați nivelul de grosime la 2 și repetați ultimul pas.
Pasul 18
Schimbați nivelul de grosime la 3 și repetați ultimul pas.
Pasul 19
Tăiați foile de paste la dimensiunile vasului de copt.
Pasul 20
Fierbeți foile de paste timp de 30 de secunde în apă aproape clocotită.
Pasul 21
Puneți un strat de paste pe fundul vasului pentru cuptor. Turnați peste acesta un strat de sos ragu și apoi un strat de sos bechamel. Adăugați parmezan. Repetați pașii de mai sus până când vasul este plin.
Pasul 22
La final, turnați un strat de sos bechamel și presărați generos parmezan peste acesta.
Pasul 23
Coaceți lasagna timp de 35 minute în cuptorul preîncălzit la 200°C.
MÂNCĂRURILE NOASTRE CELE MAI ADORATE
Împărtășiți bucuria cu aceste rețete încercate și testate pentru tentațiile gustului. Iubite de bucătarii de acasă, vă veți bucura de zâmbetele satisfăcute la cină, aproape la fel de mult ca de arome.
Pasul 1
Pentru sosul ragu: curățați usturoiul, cepele și morcovii. Îndepărtați frunzele de pe tulpinile de țelină.
Pasul 2
Treceți legumele prin atașamentul robotul de bucătărie prevăzut cu kitul de tăiere cubulețe.
Pasul 3
Puneți uleiul de măsline într-o tigaie mare și gătiți legumele timp de 10 minute.
Pasul 4
Adăugați carnea și gătiți-o până se rumenește.
Pasul 5
Adăugați vinul alb, sosul de roșii, jumătate din cantitatea de piper și 1/3 din sare.
Pasul 6
Lăsați să fiarbă la foc mic timp de o oră.
Pasul 7
Pentru sosul bechamel: adăugați untul într-o oală și lăsați-l să se topească. Adăugați cele 80 g de făină și amestecați viguros cu un tel până când obțineți o emulsie uscată. Adăugați laptele puțin câte puțin, amestecând continuu cu telul.
Pasul 8
Adăugați în sos restul de piper, 1/3 din sare și nucșoara.
Pasul 9
Pentru aluatul pentru paste: Puneți 400 g de făină și restul de sare în bolul mixerului prevăzut cu paletă.
Pasul 10
Mixați la treapta 2 de viteză și adăugați ouăle.
Pasul 11
Mixați până când aluatul începe să se închege, formând o bilă.
Pasul 12
Înlocuiți paleta cu cârligul pentru aluat. Frământați aluatul la treapta 2 de viteză timp de 4 minute.
Pasul 13
Presărați făină peste acesta, înveliți-l în folie alimentară și puneți-l la frigider timp de 30 de minute. Presărați din nou făină peste aluat, apoi frământați-l de mână timp de 1 minut.
Pasul 14
Atașați la mixerul cu suport aparatul pentru făcut paste. Setați nivelul de grosime la 1.
Pasul 15
La treapta 2 de viteză, întindeți de câteva ori aluatul pentru a-l face mai maleabil.
Pasul 16
Împăturiți foile de paste în două înainte de a le trece din nou prin aparatul pentru făcut paste.
Pasul 17
Schimbați nivelul de grosime la 2 și repetați ultimul pas.
Pasul 18
Schimbați nivelul de grosime la 3 și repetați ultimul pas.
Pasul 19
Tăiați foile de paste la dimensiunile vasului de copt.
Pasul 20
Fierbeți foile de paste timp de 30 de secunde în apă aproape clocotită.
Pasul 21
Puneți un strat de paste pe fundul vasului pentru cuptor. Turnați peste acesta un strat de sos ragu și apoi un strat de sos bechamel. Adăugați parmezan. Repetați pașii de mai sus până când vasul este plin.
Pasul 22
La final, turnați un strat de sos bechamel și presărați generos parmezan peste acesta.
Pasul 23
Coaceți lasagna timp de 35 minute în cuptorul preîncălzit la 200°C.
Trebuie să vă autentificați pentru a folosi lista de dorințe.
Accesați-vă contul