Ingrediente
Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 220 °C. Tăiați cartofii în două și așezați-i cu partea tăiată în jos pe o tavă de copt. Dați-i la cuptor și coaceți-i până când pot fi pătrunși cu furculița, circa 35 de minute. (NOTĂ: cartofii din soiul Russet au nevoie de mai mult timp pentru a se coace.)
Pasul 2
După ce cartofii sunt copți și suficient de reci pentru a-i manipula, decojiți-i și aruncați coaja.
Pasul 3
Scobiți miezul cartofului în bolul mixerului și fixați atașamentul paletă. Începeți cu viteza 2, apoi creșteți viteza la treapta 6 și pasați cartofii timp de 30 de secunde.
Pasul 4
Schimbați atașamentul paletă cu cârligul pentru aluat. Adăugați sare și gălbenușul de ou, apoi porniți mixerul la viteza 2. În timp ce amestecați, adăugați făina în mixer, cam câte un sfert odată. De îndată ce ați încorporat fiecare cantitate de făină, adăugați tranșa următoare și opriți mixerul după ce ați încorporat ultima cantitate. Aluatul trebuie să fie ușor lipicios, dar dacă este prea lipicios pentru a fi manipulat, adăugați încă 30 g de făină înainte de a-l scoate din bolul mixerului.
Pasul 5
Presărați puțină făină pe mâini și scoateți aluatul din mixer. (Frământați ușor aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină, până când poate fi manipulat. Împărțiți aluatul în 6 bucăți egale. Lucrând cu câte o bucată odată, rulați aluatul într-un cilindru subțire cu diametrul de circa 1-1,5 cm. Tăiați cilindrul pe lungime în bucăți de 1-1,5 cm, apoi rulați fiecare bucată peste dinții unei furculițe (sau peste tocătorul de lemn pentru gnocchi) pentru a crea modelul cu dungi.
Pasul 6
Puneți la fiert o oală mare cu apă și adăugați 1 linguriță de sare. După ce apa a început să fiarbă, fierbeți gnocchi în serii timp de 4-5 minute sau până când plutesc la suprafață. Cu o paletă cu găuri, transferați gnocchi într-o tavă de copt curată, cu margini ridicate. Lăsați să se răcească complet.
Pasul 7
Topiți untul într-o cratiță mare pe foc mediu spre mare. După ce s-a topit, reduceți focul la mediu și lăsați untul să se prăjească timp de aproximativ 3 minute, până ce particulele solide de unt sunt rumenite și au o aromă prăjită (rotind cratița ocazional). Creșteți focul la mediu spre mare, adăugați usturoi tocat, muguri de pin și salvie și amestecați pentru a le acoperi uniform cu unt. Prăjiți timp de 1-2 minute, amestecând din când în când.
Pasul 8
Adăugați gnocchi în cratiță. Amestecați ușor pentru a-i acoperi uniform cu untul și gătiți timp de 1 minut, cu cratița neacoperită. Adăugați mierea, amestecați din nou și gătiți încă un minut. La sfârșit, adăugați spanacul baby, acoperiți cratița și lăsați spanacul să se înmoaie timp de aproximativ un minut. Descoperiți cratița și includeți spanacul în amestec.
Pasul 9
Opriți focul, acoperiți gnocchi cu parmezan proaspăt ras și serviți imediat cu fulgi de sare, piper proaspăt măcinat și mai mult parmezan.
MÂNCĂRURILE NOASTRE CELE MAI ADORATE
Împărtășiți bucuria cu aceste rețete încercate și testate pentru tentațiile gustului. Iubite de bucătarii de acasă, vă veți bucura de zâmbetele satisfăcute la cină, aproape la fel de mult ca de arome.
Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 220 °C. Tăiați cartofii în două și așezați-i cu partea tăiată în jos pe o tavă de copt. Dați-i la cuptor și coaceți-i până când pot fi pătrunși cu furculița, circa 35 de minute. (NOTĂ: cartofii din soiul Russet au nevoie de mai mult timp pentru a se coace.)
Pasul 2
După ce cartofii sunt copți și suficient de reci pentru a-i manipula, decojiți-i și aruncați coaja.
Pasul 3
Scobiți miezul cartofului în bolul mixerului și fixați atașamentul paletă. Începeți cu viteza 2, apoi creșteți viteza la treapta 6 și pasați cartofii timp de 30 de secunde.
Pasul 4
Schimbați atașamentul paletă cu cârligul pentru aluat. Adăugați sare și gălbenușul de ou, apoi porniți mixerul la viteza 2. În timp ce amestecați, adăugați făina în mixer, cam câte un sfert odată. De îndată ce ați încorporat fiecare cantitate de făină, adăugați tranșa următoare și opriți mixerul după ce ați încorporat ultima cantitate. Aluatul trebuie să fie ușor lipicios, dar dacă este prea lipicios pentru a fi manipulat, adăugați încă 30 g de făină înainte de a-l scoate din bolul mixerului.
Pasul 5
Presărați puțină făină pe mâini și scoateți aluatul din mixer. (Frământați ușor aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină, până când poate fi manipulat. Împărțiți aluatul în 6 bucăți egale. Lucrând cu câte o bucată odată, rulați aluatul într-un cilindru subțire cu diametrul de circa 1-1,5 cm. Tăiați cilindrul pe lungime în bucăți de 1-1,5 cm, apoi rulați fiecare bucată peste dinții unei furculițe (sau peste tocătorul de lemn pentru gnocchi) pentru a crea modelul cu dungi.
Pasul 6
Puneți la fiert o oală mare cu apă și adăugați 1 linguriță de sare. După ce apa a început să fiarbă, fierbeți gnocchi în serii timp de 4-5 minute sau până când plutesc la suprafață. Cu o paletă cu găuri, transferați gnocchi într-o tavă de copt curată, cu margini ridicate. Lăsați să se răcească complet.
Pasul 7
Topiți untul într-o cratiță mare pe foc mediu spre mare. După ce s-a topit, reduceți focul la mediu și lăsați untul să se prăjească timp de aproximativ 3 minute, până ce particulele solide de unt sunt rumenite și au o aromă prăjită (rotind cratița ocazional). Creșteți focul la mediu spre mare, adăugați usturoi tocat, muguri de pin și salvie și amestecați pentru a le acoperi uniform cu unt. Prăjiți timp de 1-2 minute, amestecând din când în când.
Pasul 8
Adăugați gnocchi în cratiță. Amestecați ușor pentru a-i acoperi uniform cu untul și gătiți timp de 1 minut, cu cratița neacoperită. Adăugați mierea, amestecați din nou și gătiți încă un minut. La sfârșit, adăugați spanacul baby, acoperiți cratița și lăsați spanacul să se înmoaie timp de aproximativ un minut. Descoperiți cratița și includeți spanacul în amestec.
Pasul 9
Opriți focul, acoperiți gnocchi cu parmezan proaspăt ras și serviți imediat cu fulgi de sare, piper proaspăt măcinat și mai mult parmezan.
Trebuie să vă autentificați pentru a folosi lista de dorințe.
Accesați-vă contul