Pasul 1
Curățați dovleacul plăcintar și tăiați-l cuburi. Curățați cartofii și tăiați-i cuburi. Gătiți la abur timp de 20 de minute. Puneți-i în vasul mixerului cu suport la care ați atașat paleta cu margine flexibilă și amestecați timp de 2 minute la treapta 2 de viteză. Adăugați gălbenușul de ou, nucșoara măcinată și 1/2 linguriță de sare. Adăugați o lingură de făină. Începeți să mixați la treapta 2 de viteză și adăugați treptat restul făinii. Amestecați timp de 2 minute.
Pasul 2
Transferați aluatul pe suprafața presărată cu făină. Presărați puțină făină peste aluat. Rulați aluatul în suluri cu diametrul de 1,5 cm, apoi tăiați-l în bucăți de circa 3 cm lungime.
Pasul 3
Presărați cu făină tocătorul de lemn pentru gnocchi și, cu degetul mare, rulați exteriorul fiecărui gnocchi peste tocătorul de lemn pentru a crea modelul cu dungi. Urma lăsată de degetul mare va crea un „buzunar” în care va intra sosul.
Pasul 4
Aduceți la punctul de fierbere o cratiță mare cu apă cu sare, apoi puneți gnocchi în apă și fierbeți-i câteva minute. Sunt gata când se ridică la suprafață. Scurgeți gnocchi.
Pasul 5
Topiți untul într-o tigaie și adăugați frunzele de salvie. Adăugați gnocchi gătiți în tigaie și amestecați-i ușor în unt. Condimentați cu piper și sare.
MÂNCĂRURILE NOASTRE CELE MAI ADORATE
Împărtășiți bucuria cu aceste rețete încercate și testate pentru tentațiile gustului. Iubite de bucătarii de acasă, vă veți bucura de zâmbetele satisfăcute la cină, aproape la fel de mult ca de arome.
Pasul 1
Curățați dovleacul plăcintar și tăiați-l cuburi. Curățați cartofii și tăiați-i cuburi. Gătiți la abur timp de 20 de minute. Puneți-i în vasul mixerului cu suport la care ați atașat paleta cu margine flexibilă și amestecați timp de 2 minute la treapta 2 de viteză. Adăugați gălbenușul de ou, nucșoara măcinată și 1/2 linguriță de sare. Adăugați o lingură de făină. Începeți să mixați la treapta 2 de viteză și adăugați treptat restul făinii. Amestecați timp de 2 minute.
Pasul 2
Transferați aluatul pe suprafața presărată cu făină. Presărați puțină făină peste aluat. Rulați aluatul în suluri cu diametrul de 1,5 cm, apoi tăiați-l în bucăți de circa 3 cm lungime.
Pasul 3
Presărați cu făină tocătorul de lemn pentru gnocchi și, cu degetul mare, rulați exteriorul fiecărui gnocchi peste tocătorul de lemn pentru a crea modelul cu dungi. Urma lăsată de degetul mare va crea un „buzunar” în care va intra sosul.
Pasul 4
Aduceți la punctul de fierbere o cratiță mare cu apă cu sare, apoi puneți gnocchi în apă și fierbeți-i câteva minute. Sunt gata când se ridică la suprafață. Scurgeți gnocchi.
Pasul 5
Topiți untul într-o tigaie și adăugați frunzele de salvie. Adăugați gnocchi gătiți în tigaie și amestecați-i ușor în unt. Condimentați cu piper și sare.
Trebuie să vă autentificați pentru a folosi lista de dorințe.
Accesați-vă contul