Pagina anterioară
Alimente sănătoase

Curry de cartofi, conopidă și fasole verde

Felul principal

Într-o cratiță, la foc mediu, încălziți uleiul și căliți ceapa și usturoiul împreună cu 1/4 linguriță de sare timp de aproximativ 5 minute, până când ceapa este moale, transparentă și începe să se rumenească. Lăsați să se răcească puțin.

Începeți să gătiți

Instrumente

Detalii

20

Ingrediente

9

Pași

Ingrediente

  • 2linguri de ulei de sâmburi de struguri sau de ulei de măsline extra-virgin
  • 300 gceapă galbenă tăiată în cuburi
  • 2linguri de usturoi zdrobit (6 căței medii)
  • 1 ½lingurițe de sare marină
  • 1cutie de roșii tăiate în cuburi, nesărate
  • 70 gnuci caju crude, nesărate
  • 2linguri de ghimbir proaspăt, ras (1 bucată de rădăcină de ghimbir de aprox. 2,5 cm)
  • 1lingură de suc de lămâie sau mai multe, după gust
  • 1linguriță de garam masala
  • 1linguriță de chimen măcinat
  • ½linguriță de turmeric
  • ½linguriță de piper cayenne
  • ½linguriță de muștar galben măcinat
  • ½linguriță de coriandru măcinat
  • ¼linguriță de scorțișoară măcinată
  • 480 mlapă filtrată sau mai multă, în funcție de nevoie.
  • 320 gcartofi decojiți și tăiați în cuburi
  • 210 ginflorescențe de conopidă mici
  • 250 gfasole verde (bucăți de 2,5 cm)
  • 10 gcoriandru proaspăt, tocat fin
Preparați acum
  • Pasul 1

    Într-o cratiță, la foc mediu, încălziți uleiul și căliți ceapa și usturoiul împreună cu 1/4 linguriță de sare timp de aproximativ 5 minute, până când ceapa este moale, transparentă și începe să se rumenească. Lăsați să se răcească puțin.

  • Pasul 2

    Adăugați amestecul de ceapă și usturoi, roșiile din conservă împreună cu zeama, nucile caju, ghimbirul, sucul de lămâie, garam masala, chimenul, turmericul, piperul cayenne, muștarul, coriandrul, scorțișoara și 1 linguriță din cantitatea de sare în vasul blenderului KitchenAid® Power Plus®.

  • Pasul 3

    Fixați capacul și procesați între 30 și 60 de secunde la viteza variabilă 10, până când obțineți un amestec omogen și cremos.

  • Pasul 4

    Într-o cratiță mare, la foc mediu-mic, adăugați compoziția procesată și amestecați timp de aproximativ un minut, până începe să fiarbă și să miroasă plăcut.

  • Pasul 5

    Adăugați cartofii tăiați în cuburi și fierbeți timp de 15 minute, amestecând des pentru a evita lipirea compoziției. Adăugați 1/4 cană (60 ml) din cele 2 căni de apă filtrată (sau mai multă), atunci când amestecul se îngroașă și începe să se lipească.

  • Pasul 6

    Adăugați conopida și fasolea verde și fierbeți încă 30 de minute, completând cu 1/4 cană din apa filtrată rămasă (sau mai multă), în funcție de nevoie.

  • Pasul 7

    După ce legumele s-au fiert după gust, luați cratița de pe foc și adăugați coriandrul.

  • Pasul 8

    Adăugați sare și suc de lămâie, după gust.

  • Pasul 9

    Serviți cu orez, quinoa, mei (sau orice cereale doriți) și ornați cu coriandru.

MÂNCĂRURILE NOASTRE CELE MAI ADORATE

Împărtășiți bucuria cu aceste rețete încercate și testate pentru tentațiile gustului. Iubite de bucătarii de acasă, vă veți bucura de zâmbetele satisfăcute la cină, aproape la fel de mult ca de arome.

Roșu rubiniu (Suc)

Adăugați toate ingredientele (inclusiv orice adaosuri) în vasul blenderului KitchenAid® Pro Line® Series.

Ciocolată fierbinte

Adăugați toate ingredientele (inclusiv orice adaosuri) în vasul blenderului KitchenAid® Power Plus®.

Grapefruit Tea-Ni (Smoothie)

Pentru a prepara ceaiul verde, infuzați plicul cu ceai în apă fierbinte timp de 30 de secunde; nu lăsați...

FIȚI INFORMAȚI

Abonați-vă la buletinul nostru informativ pentru inspirație la prepararea cinei, recomandări utile și oferte KitchenAid seducătoare.

ÎNREGISTRAȚI-VĂ

Înțeleg și confirm conținutul Notă de Confidențialitate și:


Sunt de acord cu primirea comunicărilor de marketing personalizate referitoare la KitchenAid și alte mărci ale Corporației Whirlpool.

Curry de cartofi, conopidă și fasole verde

Pasul 1

Într-o cratiță, la foc mediu, încălziți uleiul și căliți ceapa și usturoiul împreună cu 1/4 linguriță de sare timp de aproximativ 5 minute, până când ceapa este moale, transparentă și începe să se rumenească. Lăsați să se răcească puțin.

Pasul 2

Adăugați amestecul de ceapă și usturoi, roșiile din conservă împreună cu zeama, nucile caju, ghimbirul, sucul de lămâie, garam masala, chimenul, turmericul, piperul cayenne, muștarul, coriandrul, scorțișoara și 1 linguriță din cantitatea de sare în vasul blenderului KitchenAid® Power Plus®.

Pasul 3

Fixați capacul și procesați între 30 și 60 de secunde la viteza variabilă 10, până când obțineți un amestec omogen și cremos.

Pasul 4

Într-o cratiță mare, la foc mediu-mic, adăugați compoziția procesată și amestecați timp de aproximativ un minut, până începe să fiarbă și să miroasă plăcut.

Pasul 5

Adăugați cartofii tăiați în cuburi și fierbeți timp de 15 minute, amestecând des pentru a evita lipirea compoziției. Adăugați 1/4 cană (60 ml) din cele 2 căni de apă filtrată (sau mai multă), atunci când amestecul se îngroașă și începe să se lipească.

Pasul 6

Adăugați conopida și fasolea verde și fierbeți încă 30 de minute, completând cu 1/4 cană din apa filtrată rămasă (sau mai multă), în funcție de nevoie.

Pasul 7

După ce legumele s-au fiert după gust, luați cratița de pe foc și adăugați coriandrul.

Pasul 8

Adăugați sare și suc de lămâie, după gust.

Pasul 9

Serviți cu orez, quinoa, mei (sau orice cereale doriți) și ornați cu coriandru.

Lista mea de dorințe

Trebuie să vă autentificați pentru a folosi lista de dorințe.

Accesați-vă contul

Selectați un alt produs

Comparare

Comparare produse

Nu puteți cumpăra mai mult de 3 produse. Eliminați un produs înainte de a putea adăuga un altul.