Ingrediente
Pasul 1
Puneți toate ingredientele pentru compoziție în blender, porniți-l la viteza 4 și amestecați timp de 10 secunde. Dați la frigider vasul blenderului cu capacul pus pentru a odihni compoziția cel puțin 20 de minute înainte de utilizare.
Pasul 2
Pentru a prepara clătitele, încingeți o tigaie antiaderentă de 24-26 cm pe foc mediu spre mare. Folosiți o pensulă de patiserie pentru a unge ușor suprafața tigăii. Turnați aproximativ 1/2 de polonic de compoziție în tigaia încinsă, rotind-o pentru a acoperi fundul tigăii cu un strat subțire și uniform de compoziție. Prăjiți aproximativ 1 minut, până când suprafața pare uscată, apoi întoarceți clătita și prăjiți-o puțin pentru a usca și cealaltă parte (nu mai mult de 5 secunde). Scoateți clătita și așezați-o pe o tavă de copt. Repetați cu restul compoziției, stivuind clătitele. Lăsați deoparte.
Pasul 3
Preparați umplutura de brânză. Puneți atașamentul tel la mixer. Adăugați brânza, gălbenușul, vanilia și sarea, porniți mixerul la viteza 4 și amestecați timp de 30 de secunde.
Pasul 4
Pregătiți clătitele. Întindeți o clătită în fața dvs. La aproximativ 2,5 cm de partea inferioară a clătitei și lăsând un spațiu de aproximativ 2,5 cm pe fiecare parte, adăugați 2 linguri de umplutură de brânză. Împăturiți partea inferioară în sus, peste umplutură, și apăsați ușor. Împăturiți ambele laturi (pentru a crea un chenar în jurul umpluturii de brânză), apoi împăturiți clătita într-un dreptunghi mic, umplut, terminând cu marginea părții inferioare. Lăsați clătita deoparte în tavă și continuați să umpleți clătitele rămase. (NOTĂ: acest pas se poate face cu o zi înainte și clătitele pregătite pot fi păstrate în tavă în frigider, acoperite.)
Pasul 5
Când sunt gata de consumat, topiți puțin unt într-o tigaie la foc mediu. Așezați 2-3 clătite în tigaie, acoperiți-le și prăjiți-le 2-3 minute sau până capătă o culoare brun-aurie. Folosiți o spatulă pentru a întoarce ușor clătitele (aveți grijă să introduceți spatula în aceeași direcție cu marginea părții inferioare pentru a nu deschide clătita), acoperiți tigaia din nou și prăjiți încă 2 minute.
Pasul 6
Serviți clătitele calde, cu smântână, miere și marmeladă de portocale.
MÂNCĂRURILE NOASTRE CELE MAI ADORATE
Împărtășiți bucuria cu aceste rețete încercate și testate pentru tentațiile gustului. Iubite de bucătarii de acasă, vă veți bucura de zâmbetele satisfăcute la cină, aproape la fel de mult ca de arome.
Pasul 1
Puneți toate ingredientele pentru compoziție în blender, porniți-l la viteza 4 și amestecați timp de 10 secunde. Dați la frigider vasul blenderului cu capacul pus pentru a odihni compoziția cel puțin 20 de minute înainte de utilizare.
Pasul 2
Pentru a prepara clătitele, încingeți o tigaie antiaderentă de 24-26 cm pe foc mediu spre mare. Folosiți o pensulă de patiserie pentru a unge ușor suprafața tigăii. Turnați aproximativ 1/2 de polonic de compoziție în tigaia încinsă, rotind-o pentru a acoperi fundul tigăii cu un strat subțire și uniform de compoziție. Prăjiți aproximativ 1 minut, până când suprafața pare uscată, apoi întoarceți clătita și prăjiți-o puțin pentru a usca și cealaltă parte (nu mai mult de 5 secunde). Scoateți clătita și așezați-o pe o tavă de copt. Repetați cu restul compoziției, stivuind clătitele. Lăsați deoparte.
Pasul 3
Preparați umplutura de brânză. Puneți atașamentul tel la mixer. Adăugați brânza, gălbenușul, vanilia și sarea, porniți mixerul la viteza 4 și amestecați timp de 30 de secunde.
Pasul 4
Pregătiți clătitele. Întindeți o clătită în fața dvs. La aproximativ 2,5 cm de partea inferioară a clătitei și lăsând un spațiu de aproximativ 2,5 cm pe fiecare parte, adăugați 2 linguri de umplutură de brânză. Împăturiți partea inferioară în sus, peste umplutură, și apăsați ușor. Împăturiți ambele laturi (pentru a crea un chenar în jurul umpluturii de brânză), apoi împăturiți clătita într-un dreptunghi mic, umplut, terminând cu marginea părții inferioare. Lăsați clătita deoparte în tavă și continuați să umpleți clătitele rămase. (NOTĂ: acest pas se poate face cu o zi înainte și clătitele pregătite pot fi păstrate în tavă în frigider, acoperite.)
Pasul 5
Când sunt gata de consumat, topiți puțin unt într-o tigaie la foc mediu. Așezați 2-3 clătite în tigaie, acoperiți-le și prăjiți-le 2-3 minute sau până capătă o culoare brun-aurie. Folosiți o spatulă pentru a întoarce ușor clătitele (aveți grijă să introduceți spatula în aceeași direcție cu marginea părții inferioare pentru a nu deschide clătita), acoperiți tigaia din nou și prăjiți încă 2 minute.
Pasul 6
Serviți clătitele calde, cu smântână, miere și marmeladă de portocale.
Trebuie să vă autentificați pentru a folosi lista de dorințe.
Accesați-vă contul