Pagina anterioară
Sănătoși

Clătite din năut indian

Adăugați apa și uleiul în vasul blenderului KitchenAid® Power Plus®, apoi adăugați făina și ingredientele uscate, cu excepția coriandrului.

Începeți să gătiți

Instrumente

Detalii

10

Ingrediente

16

Pași

Ingrediente

  • 1 1/4 căni (300 ml)apă filtrată călduță (*vezi nota)
  • 2 linguriulei de șofrănaș, de sâmburi de struguri sau de măsline și în plus, pentru preparare
  • 1 cană (125 g)făină de năut (denumită și făină gram, făină din fasole garbanzo sau besan) (*vezi nota)
  • 3/4 lingurițăsare marină
  • 1/2 lingurițăpudră de usturoi
  • 1/2 lingurițăpudră de ceapă
  • 1/4 lingurițăpudră de curry galbenă iute
  • 1/8 lingurițăpiper cayenne
  • 1/8 lingurițăkala namak (sare neagră indiană) (opțional)
  • 1/2 cană (19 g)frunze de coriandru proaspete
Preparați acum
  • Pasul 1

    Adăugați apa și uleiul în vasul blenderului KitchenAid® Power Plus®, apoi adăugați făina și ingredientele uscate, cu excepția coriandrului.

  • Pasul 2

    Procesați la viteza variabilă 3 timp de aproximativ 5 secunde, doar până când se combină ingredientele, fără să existe cocoloașe.

  • Pasul 3

    (Nu este nevoie să procesați prea mult.)

  • Pasul 4

    Adăugați frunzele de coriandru și procesați la viteza variabilă 3 timp de aproximativ 3 secunde, până când frunzele de coriandru sunt tăiate parțial, dar nu pulverizate complet în amestec.

  • Pasul 5

    Transferați aluatul într-o carafă și lăsați-l să stea între 10 și 15 minute, pentru a se îngroșa ușor.

  • Pasul 6

    Cu ajutorul unui prosop de hârtie, ungeți o tigaie anti-aderentă de 20 cm cu aproximativ 1/2 linguriță de ulei.

  • Pasul 7

    Încălziți tigaia la foc mediu-mic, în funcție de aragaz.

  • Pasul 8

    Ridicați tigaia de pe flacără și turnați o cantitate redusă de aluat (1⁄3 cană sau 75ml), rotind rapid tigaia, pentru ca amestecul să se repartizeze în mod uniform pe fundul acesteia.

  • Pasul 9

    (Eu rotesc aluatul de două ori peste margini, pentru ca acestea să nu fie prea subțiri și sfărâmicioase.) Așezați tigaia pe flacără și coaceți clătita timp de aproximativ 2 minute, până când apar bule pe partea de deasupra a clătitei, iar marginile se desprind ușor de tigaie.

  • Pasul 10

    Întoarceți cu grijă clătita cu ajutorul unei spatule și coaceți-o încă 1 minut sau mai mult, până când este ușor rumenită.

  • Pasul 11

    Transferați clătita pe o farfurie.

  • Pasul 12

    Repetați acest proces cu restul aluatului, ungând tigaia cu puțin ulei înainte de fiecare clătită, cu ajutorul unui prosop de hârtie.

  • Pasul 13

    Clădiți clătitele coapte una peste alta, ca să rămână moi și flexibile.

  • Pasul 14

    Serviți cu sos Chutney sau alte sosuri sau umplute cu legume.

  • *Notă

    Dacă utilizați făină de năut (garbanzo) în loc de făină besan (gram), utilizați 1 1/3 cană de apă.

  • Notă

    Am încercat această rețetă cu pudră de curry galbenă iute indiană. Am exclus intenționat pudra de curry dulce și piperul cayenne dulce, pentru ca aceste clătite să poată fi combinate cu curry-uri, cu sosuri chutney sau cu alte sosuri etc. Puteți utiliza 1/2 linguriță de pudră de curry și 1/4 linguriță de piper cayenne pentru a prepara aceste gustări condimentate de sine stătătoare.

MÂNCĂRURILE NOASTRE CELE MAI ADORATE

Împărtășiți bucuria cu aceste rețete încercate și testate pentru tentațiile gustului. Iubite de bucătarii de acasă, vă veți bucura de zâmbetele satisfăcute la cină, aproape la fel de mult ca de arome.

Roșu rubiniu (Suc)

Adăugați toate ingredientele (inclusiv orice adaosuri) în vasul blenderului KitchenAid® Pro Line® Series.

Ciocolată fierbinte

Adăugați toate ingredientele (inclusiv orice adaosuri) în vasul blenderului KitchenAid® Power Plus®.

Grapefruit Tea-Ni (Smoothie)

Pentru a prepara ceaiul verde, infuzați plicul cu ceai în apă fierbinte timp de 30 de secunde; nu lăsați...

FIȚI INFORMAȚI

Abonați-vă la buletinul nostru informativ pentru inspirație la prepararea cinei, recomandări utile și oferte KitchenAid seducătoare.

ÎNREGISTRAȚI-VĂ

Înțeleg și confirm conținutul Notă de Confidențialitate și:


Sunt de acord cu primirea comunicărilor de marketing personalizate referitoare la KitchenAid și alte mărci ale Corporației Whirlpool.

Clătite din năut indian

Pasul 1

Adăugați apa și uleiul în vasul blenderului KitchenAid® Power Plus®, apoi adăugați făina și ingredientele uscate, cu excepția coriandrului.

Pasul 2

Procesați la viteza variabilă 3 timp de aproximativ 5 secunde, doar până când se combină ingredientele, fără să existe cocoloașe.

Pasul 3

(Nu este nevoie să procesați prea mult.)

Pasul 4

Adăugați frunzele de coriandru și procesați la viteza variabilă 3 timp de aproximativ 3 secunde, până când frunzele de coriandru sunt tăiate parțial, dar nu pulverizate complet în amestec.

Pasul 5

Transferați aluatul într-o carafă și lăsați-l să stea între 10 și 15 minute, pentru a se îngroșa ușor.

Pasul 6

Cu ajutorul unui prosop de hârtie, ungeți o tigaie anti-aderentă de 20 cm cu aproximativ 1/2 linguriță de ulei.

Pasul 7

Încălziți tigaia la foc mediu-mic, în funcție de aragaz.

Pasul 8

Ridicați tigaia de pe flacără și turnați o cantitate redusă de aluat (1⁄3 cană sau 75ml), rotind rapid tigaia, pentru ca amestecul să se repartizeze în mod uniform pe fundul acesteia.

Pasul 9

(Eu rotesc aluatul de două ori peste margini, pentru ca acestea să nu fie prea subțiri și sfărâmicioase.) Așezați tigaia pe flacără și coaceți clătita timp de aproximativ 2 minute, până când apar bule pe partea de deasupra a clătitei, iar marginile se desprind ușor de tigaie.

Pasul 10

Întoarceți cu grijă clătita cu ajutorul unei spatule și coaceți-o încă 1 minut sau mai mult, până când este ușor rumenită.

Pasul 11

Transferați clătita pe o farfurie.

Pasul 12

Repetați acest proces cu restul aluatului, ungând tigaia cu puțin ulei înainte de fiecare clătită, cu ajutorul unui prosop de hârtie.

Pasul 13

Clădiți clătitele coapte una peste alta, ca să rămână moi și flexibile.

Pasul 14

Serviți cu sos Chutney sau alte sosuri sau umplute cu legume.

*Notă

Dacă utilizați făină de năut (garbanzo) în loc de făină besan (gram), utilizați 1 1/3 cană de apă.

Notă

Am încercat această rețetă cu pudră de curry galbenă iute indiană. Am exclus intenționat pudra de curry dulce și piperul cayenne dulce, pentru ca aceste clătite să poată fi combinate cu curry-uri, cu sosuri chutney sau cu alte sosuri etc. Puteți utiliza 1/2 linguriță de pudră de curry și 1/4 linguriță de piper cayenne pentru a prepara aceste gustări condimentate de sine stătătoare.

Lista mea de dorințe

Trebuie să vă autentificați pentru a folosi lista de dorințe.

Accesați-vă contul

Selectați un alt produs

Comparare

Comparare produse

Nu puteți cumpăra mai mult de 3 produse. Eliminați un produs înainte de a putea adăuga un altul.