Ingrediente
Pasul 1
Adăugați apa și uleiul în vasul blenderului KitchenAid® Power Plus®, apoi adăugați făina și ingredientele uscate, cu excepția coriandrului.
Pasul 2
Procesați la viteza variabilă 3 timp de aproximativ 5 secunde, doar până când se combină ingredientele, fără să existe cocoloașe.
Pasul 3
(Nu este nevoie să procesați prea mult.)
Pasul 4
Adăugați frunzele de coriandru și procesați la viteza variabilă 3 timp de aproximativ 3 secunde, până când frunzele de coriandru sunt tăiate parțial, dar nu pulverizate complet în amestec.
Pasul 5
Transferați aluatul într-o carafă și lăsați-l să stea între 10 și 15 minute, pentru a se îngroșa ușor.
Pasul 6
Cu ajutorul unui prosop de hârtie, ungeți o tigaie anti-aderentă de 20 cm cu aproximativ 1/2 linguriță de ulei.
Pasul 7
Încălziți tigaia la foc mediu-mic, în funcție de aragaz.
Pasul 8
Ridicați tigaia de pe flacără și turnați o cantitate redusă de aluat (1⁄3 cană sau 75ml), rotind rapid tigaia, pentru ca amestecul să se repartizeze în mod uniform pe fundul acesteia.
Pasul 9
(Eu rotesc aluatul de două ori peste margini, pentru ca acestea să nu fie prea subțiri și sfărâmicioase.) Așezați tigaia pe flacără și coaceți clătita timp de aproximativ 2 minute, până când apar bule pe partea de deasupra a clătitei, iar marginile se desprind ușor de tigaie.
Pasul 10
Întoarceți cu grijă clătita cu ajutorul unei spatule și coaceți-o încă 1 minut sau mai mult, până când este ușor rumenită.
Pasul 11
Transferați clătita pe o farfurie.
Pasul 12
Repetați acest proces cu restul aluatului, ungând tigaia cu puțin ulei înainte de fiecare clătită, cu ajutorul unui prosop de hârtie.
Pasul 13
Clădiți clătitele coapte una peste alta, ca să rămână moi și flexibile.
Pasul 14
Serviți cu sos Chutney sau alte sosuri sau umplute cu legume.
*Notă
Dacă utilizați făină de năut (garbanzo) în loc de făină besan (gram), utilizați 1 1/3 cană de apă.
Notă
Am încercat această rețetă cu pudră de curry galbenă iute indiană. Am exclus intenționat pudra de curry dulce și piperul cayenne dulce, pentru ca aceste clătite să poată fi combinate cu curry-uri, cu sosuri chutney sau cu alte sosuri etc. Puteți utiliza 1/2 linguriță de pudră de curry și 1/4 linguriță de piper cayenne pentru a prepara aceste gustări condimentate de sine stătătoare.
MÂNCĂRURILE NOASTRE CELE MAI ADORATE
Împărtășiți bucuria cu aceste rețete încercate și testate pentru tentațiile gustului. Iubite de bucătarii de acasă, vă veți bucura de zâmbetele satisfăcute la cină, aproape la fel de mult ca de arome.
Pasul 1
Adăugați apa și uleiul în vasul blenderului KitchenAid® Power Plus®, apoi adăugați făina și ingredientele uscate, cu excepția coriandrului.
Pasul 2
Procesați la viteza variabilă 3 timp de aproximativ 5 secunde, doar până când se combină ingredientele, fără să existe cocoloașe.
Pasul 3
(Nu este nevoie să procesați prea mult.)
Pasul 4
Adăugați frunzele de coriandru și procesați la viteza variabilă 3 timp de aproximativ 3 secunde, până când frunzele de coriandru sunt tăiate parțial, dar nu pulverizate complet în amestec.
Pasul 5
Transferați aluatul într-o carafă și lăsați-l să stea între 10 și 15 minute, pentru a se îngroșa ușor.
Pasul 6
Cu ajutorul unui prosop de hârtie, ungeți o tigaie anti-aderentă de 20 cm cu aproximativ 1/2 linguriță de ulei.
Pasul 7
Încălziți tigaia la foc mediu-mic, în funcție de aragaz.
Pasul 8
Ridicați tigaia de pe flacără și turnați o cantitate redusă de aluat (1⁄3 cană sau 75ml), rotind rapid tigaia, pentru ca amestecul să se repartizeze în mod uniform pe fundul acesteia.
Pasul 9
(Eu rotesc aluatul de două ori peste margini, pentru ca acestea să nu fie prea subțiri și sfărâmicioase.) Așezați tigaia pe flacără și coaceți clătita timp de aproximativ 2 minute, până când apar bule pe partea de deasupra a clătitei, iar marginile se desprind ușor de tigaie.
Pasul 10
Întoarceți cu grijă clătita cu ajutorul unei spatule și coaceți-o încă 1 minut sau mai mult, până când este ușor rumenită.
Pasul 11
Transferați clătita pe o farfurie.
Pasul 12
Repetați acest proces cu restul aluatului, ungând tigaia cu puțin ulei înainte de fiecare clătită, cu ajutorul unui prosop de hârtie.
Pasul 13
Clădiți clătitele coapte una peste alta, ca să rămână moi și flexibile.
Pasul 14
Serviți cu sos Chutney sau alte sosuri sau umplute cu legume.
*Notă
Dacă utilizați făină de năut (garbanzo) în loc de făină besan (gram), utilizați 1 1/3 cană de apă.
Notă
Am încercat această rețetă cu pudră de curry galbenă iute indiană. Am exclus intenționat pudra de curry dulce și piperul cayenne dulce, pentru ca aceste clătite să poată fi combinate cu curry-uri, cu sosuri chutney sau cu alte sosuri etc. Puteți utiliza 1/2 linguriță de pudră de curry și 1/4 linguriță de piper cayenne pentru a prepara aceste gustări condimentate de sine stătătoare.
Trebuie să vă autentificați pentru a folosi lista de dorințe.
Accesați-vă contul